ECOVACS GOAT G1

Genom att introducera två produktinnovationer med banbrytande teknik på olika marknader inleder ECOVACS ROBOTICS ett nytt kapitel i samarbetet mellan människa och maskin.

- Bilden finns på AP Images (http://www.apimages.com) -

Düsseldorf, Germany - ECOVACS ROBOTICS ("ECOVACS") presenterade sina senaste innovationer den 26 oktober vid det digitala ECOVACS 2022 Global Product Launch Event: robotgräsklipparen GOAT G1 och DEEBOT PRO, en städrobot för större kommersiella områden. Under ledning av företagets VD David Qian fick publiken uppleva de nya produkterna i praktiken på olika platser som ECOVACS Pavilion, en pittoresk europeisk trädgård och det berömda Suzhou-museet. Evenemanget hölls på både engelska och kinesiska och riktade sig till internationella kunder runt om i världen.

Produkterna och kärntekniken bakom dem, Robotic Vision och HIVE, ett samarbetssystem för flera robotar, visar att ECOVACS är fast besluten att forma robotindustrins väg in i framtiden. Med en avsevärt utökad produktportfölj tar ECOVACS ytterligare ett steg mot sitt mål att bli världens ledande robotikföretag genom att följa sitt nya uppdrag “Robotics for All”.

Guldåldern för robotgräsklippare börjar nu

GOAT G1, ECOVACS första robotgräsklippare, är utrustad med "Robotic Vision", kärntekniken som ger kunderna en smidig klippupplevelse och gör deras gräsklippning säkrare, enklare och effektivare. TrueMapping Multi-Fusion Localization System arbetar med både en 360-graders panoramakamera och en fisköga-kamera, vilket gör det möjligt att placera enheten exakt även i en trädgård med oklara fysiska gränser och ojämn mark. Systemet använder trådlös UWB-kommunikation (ultra-wideband), tröghetsnavigering och GPS-lokalisering, vilket gör lokaliseringslösningen mer stabil.

För att ställa in GOAT G1:s "Robotic Vision"-funktion navigerar användaren GOAT G1 på distans med appen på en virtuell promenad i trädgården en gång och kartlägger hela området på mindre än 30 minuter. När GOAT G1 väl är installerad kan den ta hand om 600 kvadratmeter gräsmatta per dag och leverera en fräsch, snygg och presentabel gräsklippning.

Michael Ballack, tidigare förbundskapten för det tyska fotbollslandslaget och årets spelare tre gånger om, har utsetts till varumärkesambassadör för GOAT G1. Företaget valde honom som det perfekta vittnesmålet eftersom han har rykte om sig att vara en exakt, robust och smart spelare - precis som GOAT G1.

Att överskrida gränser med DEEBOT PRO

DEEBOT PRO är en robotlösning som specialiserar sig på kommersiell rengöring av stora områden. Den består av en mindre robot, K1, och den större modellen M1. Genom att kombinera båda dessa produkter kan K1 och M1 enkelt uppfylla de höga rengöringskraven i kommersiella utrymmen av olika storlekar. ECOVACS har för första gången i branschen utvecklat ett samarbetssystem med flera robotar som heter HIVE: Homogeneous Intelligence Variable Execution. HIVE gör det möjligt för flera enheter att utbyta data i realtid och därmed samarbeta under komplexa operationer.

Att HIVE fungerar på DEEBOT PRO beror på KRUISEE:s lidar med hög precision, som är ECOVACS egen teknik. En karta som skapas av var och en av dem kan omedelbart synkroniseras med HIVE tillsammans med platsdata i realtid för att säkerställa ett optimalt samarbete. DEEBOT PRO kommer att vara tillgänglig under första kvartalet nästa år.

Innovation är en väg till framtiden

Från inomhus till utomhus och från privat till kommersiell användning: Genom att ständigt uppfinna nya hårdvarukomponenter som chip, motorer och sensorer och genom att framgångsrikt integrera innovativ mjukvara som AI, SLAM, algoritmer och navigering har ECOVACS varit en pionjär i branschen under de senaste 25 åren.

Den verkliga USP:n hos ECOVACS? På ECOVACS stannar innovationen inte vid produktutvecklingen, utan fokuserar också på att utveckla det robotiska ekosystemet och hela industrins värdekedja.

Bildmaterial för nedladdning:

https://achtunggmbh.sharepoint.com/:f:/s/TEAM-Mary/Eo1y5D7f7mZEiQxicvaI448BCcuwZXlfJ5_0Rh5-9cffew?e=YMLOnf

Om ECOVACS ROBOTICS

ECOVACS Group grundades av Qian Dongqi 1998. Under 2006 utvidgade elektroniktillverkaren sin verksamhet med ECOVACS ROBOTICS, ett företag som är specialiserat på att forska och utveckla, designa, tillverka och sälja hushållsrobotar. Under mottot "Lev smart. Njut av livet.", syftar ECOVACS ROBOTTEKNIK till att sälja innovativa produkter som lindrar bördan för människor i deras dagliga hushållsarbete och gör deras liv enklare och mer njutbart.

Mer information om innovativa hushållsassistenter finns på www.ecovacs.com.

© TT News Agency Sweden, source TT News Agency English Press Releases